Spectacol de excepție la FIE susținut de artiștii Operei din Odessa

În desfășurare sau s-a încheiat!

Coordonate eveniment

Data: 28 mai

Ora: 20:00

Locul: scena din fața Palatului Culturii

Ieșenii sunt invitați la un spectacol de excepție în care vor evolua cei mai buni artiști ai Teatrului de Operă și Balet din Odessa care vor intrerpreta arii din opere celebre, cunoscute și apreciate de public.

Teatrul de Operă și Balet din Odessa este printre cele mai vechi instituții culturale ale orașului, clădirea fiind a doua cea mai frumoasă din Europa după cea din Viena. Clădirea inițială a fost construită în 1810, a fost distrusă apoi complet într-un incendiu în 1873, iar noua clădire a fost creată de arhitecți vienezi. În 2007 a fost finalizată o restaurare completă a clădirii, a fațadei și a interiorului, aceasta fiind dotată inclusiv cu sisteme moderne de aer condiționat, alarme de incendiu, alimentare cu energie, securitate și supraveghere video.

Acustica este elementul care dă unicitate Operei din Odessa: o șoaptă poate fi auzită în orice colț al sălii, care poate găzdui peste 1600 de persoane și impresionează prin decorațiunile în stilul Rococo, prin unitatea elementelor și culorile uimitoare ale pereților și tavanului.

Opera din Odessa este atractivă nu numai datorită arhitecturii sale, dar si bogatei biografii culturale, instituția având un rol important în dezvoltarea culturii muzicale în Ucraina și Rusia.

Pe scena Teatrului de Operă și Balet din Odessa:

  • au dirijat Tchaikovsky and Rachmaninoff
  • au fost interpretate lucrările lui Nikolai Rimsky-Korsakov, Eugene Ysae sau Pablo Sarasate
  • au cântat Fyodor Chaliapin, Enrico Caruso, Solomiya Krushelnytska, Antonina Nezhdanova, Leonid Sobinov, Titti Ruffo, Mattia Battistini sau Eugenio Dzhiraldoni
  • au dansat Anna Pavlova, balerină principală din Baletul Imperial Rus sau Isadora Duncan au dansat aici

Revista „Forbes” a clasificat Opera din Odesa ca una dintre cele mai importante atracții turistice și de cultură din Europa de Est.

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact