Expoziție de fotografie cu semnătură regală, la FIE 2017

În desfășurare sau s-a încheiat!

Alteța Sa Regală Sophia a României, cea de-a patra fiică a Majestății Sale Regele Mihai și a Reginei Ana, va inaugura miercuri, 17 mai „Galeria Regală de Artă” a Ateneului din Iași, cu vernisajul expoziției de fotografie „La Biennale du Livre”.

Pasiunea sa pentru fotografie s-a dezvoltat încă de copil, atunci când îl vedea pe Rege tot timpul cu o camera în mână, și chiar înainte de achiziționarea primului televizor al familiei, când familia obișnuia să vizualizeze cadre fotografice realizate chiar de regele Mihai; peste câțiva ani Sofia putea fi văzută mereu cu o cameră de fotografiat, pentru a surprinde cadre "la fel de frumoase" ca ale regelui.

Primii ani ai copilăriei i-a petrecut în Europa alături de familie unde a urmat cursurile școlii generale și liceului; încă de copil avea ca hobby pictura și obișnuia ca în weekend să scrie diferite povești.

În anii 1980, în timpul unei vizite în Statele Unite ale Americii, Sofia a reușit să participe la câteva expoziții cu tablourile sale în state ca Florida si Massachusetts; ca urmare a acestor prezenări, Sofia s-a înscris la Colegiul pentru Arte vizuale din New York.  Aceasta a urmat cursurile de Arte Frumoase la Universitatea North Carolina și de design grafic și fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington.

În anul 2007 Alteța Sa Regală s-a mutat în Franța, în regiunea Brittany, și a rămas fermecată de frumusețea și lumina magică a peisajelor.

Lucrările de fotografie reflectă sentimentele artistei în fața peisajelor ce sunt, la fiecare revedere, la fel de impresionante ca în prima zi.

-->

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact