Magia Baloanelor cu aer cald în Copou, în cadrul FIE Iași

În desfășurare sau s-a încheiat!

Organizatorii festivalului Magia Baloanelor organizează un eveniment în cadrul Festivalului Internațional al Educației, joi, 11 mai, în parcul Copou. Ieșenii care doresc să afle cât mai multe amănunte despre baloanele cu aer cald și ce presupun un zbor cu acestea, sunt așteptați în Parcul Copou, lângă Turnul de Parașutism, de la ora 18.00. 

Pilotul va răspunde întrebărilor celor din public, care vor putea vedea de aproape din ce este făcut și cum funcționează un balon cu aer cald. 

Cea de-a doua ediție a festivalului „Magia baloanelor – festival al baloanelor cu aer cald” va avea loc la Războieni, în comuna Ion Neculce (Iași), în perioada 19-21 mai 2017. Organizatorii estimează un număr de 10.000 de vizitatori, in conditii meteo favorabile.

La festival vor participa în jur de 8-10 baloane, atât din țară, cât și din străinătate, iar un balon va zbura in premiera la Iași.

Lansările în masă ale baloanelor vor fi programate de două ori pe zi, după ora 6.45 am și după 6.30 pm. În plus, se vor organiza sesiuni de zbor captiv după–amiaza, începând cu ora 6.30 pm, în limita disponibilității, pe principiul „primul venit, primul servit.” Atât zborul liber cât și zborul captiv depind de vreme, iar hotărârea de a zbura se ia pe loc, în urma ședinței tehnice a piloților.

Fiind un festival ofertant din punct de vedere al fotografiilor, organizatorii au lansat și un concurs de fotografie, pe 4 categorii de vârstă, iar amatorii sunt încurajați să participe.

Spectacolul colorat al baloanelor va fi completat de diverse activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: diferite tipuri de ateliere (ațe colorate, facepainting, pictură, desene cu nisip colorat), activități sportive (mini-escalada, tir cu arcul) sau jocuri pentru copii (tobogan gonflabil, trambulina).

Vizitatorii vor putea achiziționa produse  și servicii artizanale (henna, bijuterii, decorațiuni lavanda etc) și își pot potoli setea și foamea cu o varietate de băuturi, gustări și mâncăruri delicioase. Momentele petrecute în cadrul festivalului vor fi presărate cu muzică bună, veselie și emoție.

 

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact