Șotron - târg de cărți, jocuri și distracții pentru copii, în cadrul FIE 2017

În desfășurare sau s-a încheiat!

Șotron, târgul colorat de cărți, jocuri și distracții pentru copii este inclus anul acesta în cadrul Festivalului Internațional al Educației. Șotron are loc în perioada 2-4 iunie în parcul de la Muzeul Național al Literaturii Române Iași de pe strada V. Pogor. 

Organizatorii au pregătit o serie de activități care îi vor distra pe cei mici: 

 • Târg de carte, jocuri și jucării pentru copii și adolescenți
 • Activități culturale și creative (spectacole de teatru, dans și muzică, ateliere creative, atelier de meșteșuguri tradiționale românești)
 • Parc de joacă și distracții pentru copii, cu trambuline și tobogane
 • Jocuri de societate
 • Activități sportive pe str. Vasile Pogor (unde va fi închisă circulația)
 • Talcioc urban de cărți, jocuri și jucării
 • Concursuri pentru copii și adolescenți
 • Expoziție de reviste școlare ieșene
 • Expoziții special organizate de muzeele literare românești cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului
 • Consursuri de cultură generală privind istoria românilor: etapa post eveniment (diseminarea informațiilor referitoare la participanți, rezultatelor concursurilor cu premii din cadrul evenimentului)

„Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii” este un adevărat tur de forță al activităților cultural-educative dedicate publicului tânăr și foarte tânăr, desfășurate într-o atmosferă relaxată și plină de surprize, într-un spațiu central, ușor accesibil. Evenimentul se adresează copiilor și adolescenților, dar și părinților și celor interesați de activități educative-interactive.

3 zile de evenimente gratuite pentru copii la Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții

Ateliere practice (de îndemânare, gastronomice, de conversație în limbi străine, de pictură, grafică etc.), concerte, jocuri ale copilăriei, de orientare în natură, lecturi în aer liber, jonglerii, activități sportive și de cățărat, demonstrații de dans, cursuri de mers pe bicicletă, hămăceală – acestea sunt câteva dintre activitățile pentru copii organizate de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași în perioada 2-4 iunie 2017, la „Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii”.
Constituit într-un maraton de activități culturale și educative pentru copii și adolescenți, cea de-a IV-a ediție a evenimentului se va desfășura în grădina Muzeului „Vasile Pogor” și pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în intervalul orar 12:00-20:00. Anul acesta vor avea loc și o serie de quiz-uri pe teme de istorie a românilor pentru copii, concursuri de desenat șotroane pe asfalt, concursuri de dans, menite să antreneze copiii în competiții educative cu premii. Organizatorii au pregătit și o serie de activități destinate părinților.
Ca în fiecare an, în etapa premergătoare evenimentului, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași se desfășoară concursuri pentru părinți și copii cu premii dintre cele mai atractive: ultimele titluri din literatura pentru copii, jocuri și jucării etc.
„Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii” este un eveniment ce a mobilizat în primele ediții zeci de parteneri educaționali și peste 8.000 de copii participanți.

Ediția a IV-a este organizată în cadrul Festivalului Internațional al Educației și beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Participarea este gratuită la oricare dintre activități. Programul complet se regăsește la adresa www.sotroniasi.wordpress.com.

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

 • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact