Pianista Alexandra Dariescu, ”regina pianului”, cântă la FIE 2017

În desfășurare sau s-a încheiat!

Celebra pianistă Alexandra Dariescu, născută la Iași, va susține un concert extraordinar în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2017. Concertul vocal-simfonic va avea loc pe 24 mai, de la ora 19.30, pe scena din fața Palatului Culturii. Artista va interpreta Rapsodia pe o Tema de Paganini de Serghei Rachmaninov împreună cu Orchestra Filarmonicii de Stat ”Moldova” Iași și Corul academic „Gavriil Musicescu” și alături de dirijorul Gabriel Bebeșelea, dirijorul corului fiind Doru Morariu. Filarmonica „Moldova” Iași este co-organizator al acestui eveniment. 

De la Royal Albert Hall în Londra, la Concertgebouw în Amsterdam până la Carnegie Hall în New York, tânăra pianistă Alexandra Dariescu este numită “unul dintre 30 de pianiști sub vârsta de 30 de ani destinat unei cariere spectaculoase” în International Piano Magazine. BBC Music Magazine o numeste „o stea în devenire", Revista Forbes considerand-o un adevărat „ambasador al muzicii clasice". În anul 2013 Alexandra Dariescu devine prima pianistă româncă care concerteaza la Royal Albert Hall, alaturi de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. Alexandra este celebrată de public și critici peste tot în lume, având în discografie 3 CD-uri înregistrate solo și 2 cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra și respectiv cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Cea mai tânără muziciană distinsă cu Medalia Custodele Coroanei, Alexandra este “Ambasador Special al Romaniei”, deținând pașaport diplomatic și concertând în întreaga Europă, America de Sud, America de Nord, Africa de Sud și Asia.

Dedicată proiectelor de educație și caritate, Alexandra a ajutat la strângerea de fonduri de peste £180,000 în 2016 pentru programul Tinere Talente în Romania, Goodwill Children’s Homes, Ataxia, Hospices of Hope în Marea Britanie și Children of the Andes în Columbia. Alexandra este membră a Consiliului Fundației Adept, organizând prima ediție a Festivalului Transilvania la Londra în prezența ASR Printul Charles. 

Alexandra s-a născut la Iași și a început studiul pianului la vârsta de 7 ani cu Mihaela Constantin și Cornelia Apostol. La vârsta de 17 ani s-a mutat în Marea Britanie unde a studiat cu Faye Mercer la Pocklington School, Mark Ray, Nelson Goerner, Alexander Melnikov și Dina Parakhina la Conservatorul Regal din Manchester, Ronan O’Hora și Imogen Cooper la Guildhall School of Music în Londra, cu Sir Andras Schiff în Elveția și USA, cu Dimitri Bashkirov și Menahem Pressler în Elveția și Phillippe Cassard în Franta. Alexandra este Artist Onorific al Conservatorul Regal din Manchester și președinta Fundației Music în Lyddington în Marea Britanie.

www.alexandradariescu.com

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact