Să FIE Teatru! La Ateneu, în centrul orașului și în cartiere

În desfășurare sau s-a încheiat!

Ateneul Iași a pregătit un amplu program de spectacole de teatru pentru perioada în care va avea loc anul acesta Festivalul Internațional al Educației. 

Spectacolele sunt dedicate diverselor categorii de public și vor avea loc în săli specifice, dar și în spații exterioare, neconvenționale, oferind astfel acces la teatru unui public cât mai mare. 

Spectacolele de teatru ale Ateneului Iași incluse în cadrul FIE 2017

 • 20 mai, ora 19.00, Ateneu: Spectacol de teatru “Libertate în doi”, susținut de actorii Teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca
 • 21 mai, ora 19.00, Ateneu: Spectacol de teatru ”Zelda (The last flapper)”, o producție Teatrul pentru Puțini,  susținut de actrița Ioana Pavelescu
 • 1 iunie, ora 18.00, Grădina Botanică Iași: Premiera spectacolului de teatru ”Alice in Tara Minunilor”
 • 3 iunie, ora 10.00, Piața Unirii: Spectacolul de teatru ”Peter Pan”, regia Iulian Sandu
 • 3 iunie, ora 21.00, Piața Unirii: Spectacolul de teatru ”Atenție: aterizăm”, regia Daniel Onoae
 • 11 iunie, ora 19.00, Ateneu: Premiera spectacolului de pantomimă ”De-ale Carnavalului”
 • 15 iunie, ora 19.00, Ateneu: Premiera spectacolului ”Alegerea” de Regele Mihai I, cu participarea Alteței Sale Regale, Principesei Maria
 • 17 iunie, ora 10.00, Piața Voievozilor:  Spectacolul de teatru ”Peter Pan”, regia Iulian Sandu
 • 17 iunie, ora 21.00, Piața Voievozilor: Spectacolul de teatru ”Atenție: aterizăm”, regia Daniel Onoae

De asemenea, Ateneul Tătărași împreună cu Inspectoratul Școlar Județean organizează în perioada 17-18 mai concursul județean ”Prin teatru, spre educație” destinat elevilor care are ca scop:

 • încurajarea exprimării prin teatru a nevoilor educaționale identificate;
 • schimbarea pozitivă a comportamentelor, atitudinilor elevilor și părinților față de educație;
 • cultivarea talentelor descoperite la elevii interpreți;
 • stimularea creativității și valorificarea aptitudinilor artistice ale elevilor implicaţi în concurs

 

Despre piesele incluse de Ateneul Tătărași în FIE 2017

Spectacol de teatru „Atenție, aterizăm!”, regia Daniel Onoae
„Atenție, aterizăm!”,
o adaptare a uneia dintre cele mai produse comedii franțuzești de situație din lume, "Boeing Boeing" de Marc Camoletti, aduce în atenția spectatorilor câteva situații pline de umor prin care trec cele șase personaje savuroase.
Acțiunea este situată în zilele noastre, în Paris, întregile evenimente desfășurându-se în imobilul personajului Bernard. Acesta este un arhitect de succes care duce o viață „împărătească”, fiind logodit în același timp cu trei stewardese superbe care lucrează pe linii aeriene diferite, fără ca vreuna dintre ele să aibă habar despre celelalte. Șirul întâmplărilor neprevăzute și comice începe în momentul în care viața perfectă a lui Bernard este tulburată de apariția un vechi prieten de-al său, Robert, care va rămâne un timp în casa care ascunde atâtea secrete. Ba mai mult, tot planul lui Bernard începe să nu mai dea roade atunci când în aer se produce o situație neobișnuită și toate zborurile se modifică brusc. În curând, toate cele trei stewardese aterizează în Paris simultan, iar timidul Robert, forțat de împrejurimi, încearcă să mențină aparențele pentru fiecare dintre logodnice.
Regia: Daniel Onoae
Distribuția: Daniel Onoae, Dragoș Maftei, Alexandra Paftală, Erica Moldovan, Ana Hegyi, Cezara Fantu
„Alegerea de a pune în scenă o adaptare după „Boeing Boeing” după Marc Camoletti a survenit în urma dorinței de a scoate în evidență situații normale din viața unor oameni, expuse într-o manieră comică. Toate cele șase personaje au caractere și moduri de viață diferite, însă aduse în situații mai mult sau mai puțin extreme, încep să reacționeze așa cum se așteaptă spectatorul, sau nu.
Am încercat, și îmi place să cred că am reușit, să conturez fiecare personaj într-un mod diferit și surprinzător. Chiar dacă este o comedie bulevardieră, veți descoperi și că fiecare caracter în parte are propriile neajunsuri, propriile frustrări.
Îmi doresc ca spectacolul să fie perceput în esența sa și nu în ultimul rând să vă aducă zâmbete pe buze sau hohote de râs!
Vă așteptăm cu drag!” Daniel Onoae, regizor

Spectacolul de teatru pentru copii „Peter Pan”, regia Iulian Ioan Sandu
Peter Pan va invită să călătoriți alături de el către Țara de Nicăieri!
„Fiecare dintre noi am avut un Peter Pan care ne salva de reguli și era visul nostru de libertate. Peter Pan este un vis, o speranță că vom fi bine, că vom fi mari și puternici și le vom ști pe toate și nimeni și nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideți să închidem pentru o clipă ochii și să ne aducem aminte de copilărie. Haideți să ne lăsăm cuprinși de bucuria amintirilor și să parcurgem împreună această minunată poveste a lui Peter Pan, acest vis pe care cu toții l-am trait” (Iulian Sandu, regizor).
Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a gasit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în „Țara de Nicăieri”, o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În țara de nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan și Crocodilul Tic- Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Ajunși în Țara de Nicăieri, Wendy acceptă să devină mama tuturor copiilor aduși în acel loc și se alege drept răsplată cu o casă. Cântecul ei le trezește celor doi frați (John și Michael) un dor aprins de casa părintească si cu toții iși doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura dar îi va ajuta să se salveze.

Distribuția: Peter Pan - Codrin Dănilă
Wendy - Cezara Fantu
Michael - Nicholas Kerezsy
John - Teodor Giurcanu
Dna. Darling - Erica Moldovan
Dl. Darling - Iulian Ioan Sandu/Andrei Ciobanu
Crocodilul - Ana Hegyi
Căpitanul Hook - Vlad Baba
Scăfârlie - Arun Cotic
Pârjol - Genovel Alexa
Ferestruică – Marian Nechifor
Gălușcă – Ionel Apetrei
Muzica: Laurențiu Profeta
Libretist: Eugen Rotaru
Aranjament muzical : Flavius Mogoșan
Pregătire muzicală: Raluca Zaharia
Voce Mama – Angelica Solomon
Voce Peter Pan – Alexandru Solomon
Voce Tata – Iulian Ioan Sandu
Voce Wendy – Maria Rădean
Voce Crocodil – Raluca Zaharia
Voci copiii din Țara de Nicăieri :
Piulilă – Gheorghe Ștefan
Ronțăilă - Breban Teodor
Șugubeață – Răileanu Matei
Inimosul – Gheorghe Dragoș
Vârsta recomandată: 4+

-->

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

 • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact