Nigel Kennedy, cel mai apreciat violonist din lume, cântă la Iași

În desfășurare sau s-a încheiat!

Informații despre eveniment

Titlu eveniment: Concert extraordinar
Invitaţi speciali: Nigel Kennedy, în deschidere Blue Simphony Orchestra
Locul: scena din fața Palatului Culturii 
Data: Sâmbătă, 27 mai 2017
Ora: 19.30
Preţ bilet: Acces gratuit.

 

            Sâmbătă, 27 mai, scena de la Palatul Culturii îi aparține lui Nigel Kennedy: cel mai apreciat violonist din lume! Copil minune, care la vârstă de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, a fost elev la Şcoală de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcându-şi studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale şi l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând şi înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu și-a trecut în repertoriu şi genurile de jazz, klezmer şi altele.

            De la o vârstă destul de fragedă, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri" ale lui Vivaldi a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).

            A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori şi a colaborat cu numeroşi artişti şi trupe faimoase, printre care Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette, primind totodată şi o serie de premii, printre care Cea mai bună înregistrare clasică, Artistul Anului sau Cel mai bun artist internaţional de muzică clasică.

             La Iași, Nigel Kennedy va concerta în cadrul Festivalului Internațional al Educației, iar în deschiderea recitalului său va cânta Blue Simphony Orchestra

             Concertul va avea loc pe  pe scena din fața Palatului Culturii, iar accesul publicului este liber. 

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact