Despre Festivalul Internaţional al Educaţiei

Festivalul Internaţional al Educaţiei FIE este un proiect cultural – educativ anual, organizat în perioada mai – iunie (spre sfârșitul anului școlar / universitar) de către Primăria Municipiului Iaşi, împreună cu universitățile de stat din Iași, Inspectoratul Școlar Județean, instituțiile de cultură de stat sau private, precum și operatori culturali independenți și societatea civilă.

În fiecare an, programul FIE cuprinde un mix de evenimente cultural – educative diverse (muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație etc.), atât evenimente individuale, cât și festivaluri de sine stătătoare – un adevărat „festival al festivalurilor”– care valorifică atât spațiile convenționale, cât și pe cele alternative și care își propună să fie o manifestare de masă, adresată tuturor ieșenilor, dar și turiștilor români și străini.

Totodată, FIE reface o legătură de suflet, şi anume axa culturală Iaşi – Cernăuţi – Chişinău. De aceea, unele evenimente din cadrul FIE se desfășoară şi în aceste două superbe oraşe din Basarabia şi Bucovina de Nord.

Nu în ultimul rând, FIE pune în valoare, dincolo de oferta educaţională, oraşul însuşi, cu poveştile sale, cu oamenii săi, cu proiectele sale de viitor.

Ediția a V-a a Festivalului Internațional al Educației va avea loc în perioada 9 mai – 9 iunie. Și această ediție va fi organizată sub marca EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe, care ne oferă o deschidere internațională și acces către canale de comunicare la Bruxelles și în alte zone ale Uniunii Europene.

Spre deosebire de celelalte ediții, în acest an manifestările principale vor avea la bază un concept unitar, legat de Centenar: anul viitor, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, iar anul trecut s-au împlinit 100 de ani de la momentul în care Iașul a fost Capitala României.

În Piața Palatului Culturii vor avea loc spectacolele mari în aer liber, concerte de muzică rock, spectacole de operă și muzică clasică, iar la Casa de Cultură a Studenților va avea loc un festival de jazz și vor fi puse în scenă piese de teatru. Aula Bibliotecii Central- Universitare va găzdui o serie de conferințe motivaționale și inspiraționale, susținute de nume mari ale publicisticii și eseisticii din România, în timp ce la Ateneul din Tătărași va avea loc festivalul de film. Alte manifestări din program, inclusiv cele de poezie și de teatru independent, vor avea loc în spații neconvenționale din Iași.

Vă aşteptăm cu drag la FIE!

Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact