Hangariada, Festival de Artă și Zbor

În desfășurare sau s-a încheiat!

Festivalul de Artă și Zbor Hangariada, organizat de Asociația Zbor Alternativ Moldova:

  • acrobații aeriene, zboruri în formație, salturi cu parașuta

  • concurs de proiecte artistice

  • competiții sportive

  • concerte susținute de artiști locali și naționali (Robin and the Backstabbers, Golan, Luna Amară, CTC, Baba Dochia, DJ Sauce)

 

Data & Ora:

vineri, 20 mai - duminică, 22 mai 2016 / 09:00


Vineri, 20 mai, va începe o nouă ediţie a Festivalului Hangariada. Evenimentul va continua până duminică, 22 mai, inclusiv, Primăria Municipiului Iaşi fiind principal partener. Organizatorii festivalului, Aeroclubul „Alexandru Matei” Iași, Asociația Zbor Alternativ Moldova și Maideyi Events au anunţat deja line-up-ul din acest an. Astfel, la ediţia din acest an peste 30 de artiști vor concerta pe scena neconvențională din hangarul de la aeroclub (strada Aviației nr. 2). Printre aceştia se numără Robin and the Backstabbers, Golan, Luna Amară, CTC, Sauce, Baba Dochia, Outstorm, Inside, The Funkerz şi Nouă ani lumină.

Lista evenimentelor incluse în festival este completată de cele zece proiecte selectate în urma concursului „Call for artists”, astfel încât ieșenii se vor putea bucura de expoziții de pictură, fotografie, dar și de proiecte artistice îndrăznețe, care vor provoca vizual și vor încânta prin inedit și creativitate. Programul este completat de un maraton de teatru, un maraton de film german, o prezentare de modă, traininguri gratuite de comunicare oferite de Asociația Vorbește, dar și unul pentru vindecarea fricii de zbor, oferit de dr. Gabriela Zboiu, demonstrații și concursuri de breakdance, freestyle football, parkour și multe alte surprize.

La ediția din acest an a festivalului se estimează un public de cel puțin 10.000 de participanți, având în vedere multitudinea de evenimente pregătite pentru participanți. Programul de zbor susţinut de Aeroclubul României va include acrobaţie aeriana solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, dar și salturi cu paraşuta de la 3.000 de metri. La eveniment vor lua parte Hawks of Romania - formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României, care evoluează pe avioane Extra 300, și Blue Wings - echipa de paraşutism a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism. Accesul la toate concertele se face pe bază de bilete, acestea putând fi achiziționate din ticket point-urile Hangariada sau online, de pe platforma www.kompostor.ro.

Hangariada este primul festival outdoor din România care îmbină arta nonconformistă cu pasiunea pentru zbor. De asemenea, este singurul eveniment aeronautic din Iași inclus în 2016 de Aeroclubul României în calendarul oficial al evenimentelor aeronautice naționale și internaționale. Noutăţi referitoare la programul celor trei zile de festival sunt publicate zilnic pe site-ul evenimentului și pe pagina de facebook Hangariada: www.hangariada.ro, respectiv www.facebook.com/hangariada.O noutate adusă acestei ediţii este colaborarea cu instituţiile culturale din Iaşi ce presupune în participarea acestora la festival şi promovarea valorilor culturale pe care le reprezintă. Un exemplu concret este conceptul dezvoltat împreună cu Palatul Culturii Iaşi, un concept complex care presupune promovarea instituţiei şi a complexelor muzeeale anexate, plecând de la invitaţia a 2 influenceri din online din Bucureşti (Alex Filip şi Răzvan Pascu) ce vor scrie despre Hangariada, Palatul Culturii şi, bineînteles, Iaşi. De asemenea, Complexul Muzeal Naţional „MOLDOVA” va oferi intrare gratuită celor care au bilete la Hangariada şi sunt din alte judeţe. Totodată, artiştii Hangariadei vor construi un mic Palat al Culturii, povestea urmând să ajungă în The Huffington Post, cu ajutorul editorului Ioana Budescu.

 

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact