Despre Festivalul Internaţional al Educaţiei

Festivalul Internațional al Educației - FIE - este un proiect cultural – educativ anual, organizat în perioada mai – iunie (spre sfârșitul anului școlar / universitar) de către Primăria Municipiului Iaşi împreună cu universitățile de stat din Iași, Inspectoratul Școlar Județean, instituțiile de cultură de stat sau private, precum și operatori culturali independenți și societatea civilă.

Programul FIE este în mod deliberat un mix de evenimente cultural – educative diverse (muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație etc.), atât evenimente individuale, cât și festivaluri de sine stătătoare – un adevărat „festival al festivalurilor” – care valorifică atât spațiile convenționale, cât și pe cele alternative și care își propună să fie o manifestare de masă, adresată tuturor ieșenilor, dar și turiștilor români și străini.

***

Festivalul Internațional al Educației s-a născut în 2013, la inițiativa Primăriei Municipiului Iași și a mediului cultural – academic ieșean, cu scopul de a face cunoscută lumii întregi oferta educaţională de prim rang a Iaşului. Iaşul este un oraş al şcolilor, cu cele mai bune licee din România, cu cea mai veche universitate din ţară, cu o pleiadă de olimpici şi cu zeci de mii de studenţi.

Dar ideea s-a dezvoltat rapid, a explodat chiar, devenind imediat un veritabil fenomen cultural. În zona educaţiei a fost descoperită o sursă extraordinară de energii, de proiecte şi de iniţiative originale. Toată lumea, de la cei mici la cei mai mari, a devenit interesată de FIE. Ceea ce arată că, într-adevăr, educaţia este domeniul care poate face Iaşul foarte cunoscut în lume.

FIE a fost gândit încă de la prima ediţie şi ca un vehicul cultural al Iaşului pe plan național. Prin urmare, Festivalul s-a diversificat exponenţial, antrenând o gamă foarte largă de evenimente culturale. Festivalul a fost dezvoltat pe o formulă cât mai vastă, ca un amestec provocator de cultură şi divertisment în aer liber, ce pune în evidenţă atât spaţiile convenţionale, cât şi pe cele neconvenţionale. Nu a fost uitată nici cultura alternativă! FIE include anual evenimente de gală, spectacole, conferinţe, dar şi acţiuni stradale, în care intrarea publicului este liberă.

Nu în ultimul rând, FIE pune în valoare, dincolo de oferta educaţională, oraşul însuşi, cu poveştile sale, cu oamenii săi, cu proiectele sale de viitor.

Tocmai pentru ca acest eveniment să fie o reuşită deplină, organizatorii FIE invită toţi oamenii care iubesc Iaşul, adică atât ieşenii, cât şi turiştii, să participe la cât mai multe acţiuni din cadrul Festivalului, pentru a deveni la rândul lor actori ai unui proces artistic în desfăşurare.

Vă aşteptăm cu drag la FIE!

Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact