Mai 30

Festivalul Internațional al Educației, la final. Să FIE sport, teatru și muzică!

Ultimele două zile ale celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional al Educației (FIE) vă propun, ca și până acum, un program generos și ofertant de conferințe, ateliere, concursuri, expoziții, poezie și recitaluri și stau sub semnele sportului, teatrului și muzicii de calitate!

Atât sâmbătă, 30 mai 2015, cât și duminică, 31 mai 2015, sunteți așteptați la sport: volei pe plajă (între orele 10.00 și 18.00, la Ștrandul Municipal), ping-pong (între orele 10.00 și 19.00, în Sala de sport a Școlii nr. 39 „George Călinescu”), badminton (între orele 10.00 și 19.00, la Sala Polivalentă), șah (între 10.00 și 18.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt) și, nu în ultimul rând, jonglerii cu mingea de fotbal, sub genericul „Fotbalul fără secrete” (între orele 16.00 și 18.00, în Parcul Copou).

Din păcate, Festivalul Internațional „Poezia la Iași” se încheie sâmbătă, 30 mai. După o nouă serie de lecturi publice în cartierele Iașului, cei peste 100 de poeți români și străini veniți la Iași vor participa, alături de toți cei interesați, la o ceremonie de închidere a festivalului programată de la ora 19.00 la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”.

FIE este prezent și aceste două zile în cartierele Iașului: de la ora 16.00, pe scenele special amenajate în Nicolina (Esplanadă) și Alexandru cel Bun (Piața Voievozilor) vor avea loc noi concerte de muzică ușoară și populară, precedate de momente de street acting și interacțiune cu publicul asigurate de artiștii The Sky.

Ateneul Tătărași a pregătit pentru acest weekend un program frumos și bogat: sâmbătă, 30 mai, de la ora 16.00, concursul de balet „Ritmurile Baletului”; tot sâmbătă, dar de la ora 19.00, spectacolul de teatru „Titanic vals”; în fine, duminică, 31 mai, tot de la ora 19.00, spectacolul de teatru „Steaua fără nume”.

Festivalul de Muzică Sacră și Medievală include în weekend o serie de evenimente pe care ar fi păcat să le ratați: sâmbătă, 30 mai, de la ora 18.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare, sunteți așteptați la un inedit spectacol de muzică sacră și dansuri tradiționale armenești susținut de artiști ai Comunității Armene din Iași; în aceeași zi, dar de la ora 19.30 și în Grădina Palas, un fabulos concert de muzică vocal instrumentală veche românească susținut de Anton Pann Band din București; de asemenea, duminică, 31 mai, de la ora 17.00, la foișorul din Parcul Copou, un spectacol de muzică populară românească veche susținut de Ansamblul „Teodor Burada”.

Festivalul Filmului Evreiesc are, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, un program bogat de proiecții la care accesul este liber. Puteți afla detalii despre programul Festivalului Filmului Evreiesc la Iași găsiți aici

Și Festivalul de Teatru EuroArt se încheie cu evenimente de calitate: sâmbătă, 30 mai, la Casa de Cultură a Studenților, Teatrul „Muzical - Dramatic“ din Cernăuţi va prezenta piesa „Iubire în stil baroc”, în regia lui Iaroslav Stelmah, pentru ca duminică, 31 mai, de la aceeași oră și în aceeași sală, Teatrul „Nottara” să pună în scenă spectacolul „Aprilie, dimineață”, în regia Dianei Lupescu. EuroArt Iași 2015 se va încheia cu o inedită întâlnire cu Mircea Diaconu, care va avea loc duminică, 31 mai, de la ora 21.00, în Club Underground.

Asociația Absolvenților Universității de Arte „George Enescu” are sâmbătă, 30 mai, o ultimă acțiune în cadrul FIE: de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, vernisajul expoziției de arte vizuale „Generații Recente I - Art of the City”, care va fi prezentată de criticul de artă Petru Bejan.

În cadrul FIE și în seria evenimentelor ocazionate de împlinirea a 155 de ani de învățământ artistic la Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice a Universității de Arte „George Enescu” a pregătit încă două spectacole interesante: sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00, în Sala „Eduard Caudella” de la Casa Balș, recitalul de lieduri „Sonorități enesciene” (lect.univ.dr. Cristina Simionescu - soprană, conf.univ.dr. Cezara Petrescu - pian; prezintă lect.univ.dr. Rosina Filimon), iar duminică, 31 mai, în aceeași sală și de la aceeași oră, recitalul cursanților masterclass-ului de canto susținut de Viorica Cortez.

La finele unui maraton de spectacole în aer liber, la care prezența ieșenilor și nu numai a fost impresionantă, FIE 2015 nu putea să se încheie decât cu încă două super concerte. Sâmbătă, 30 mai, de la ora 20.30, sunteți așteptați la Palatul Culturii la concertul de rock simfonic „Un fel de a spune Te iubesc - Live Symphony” oferit de Direcția 5 & Ionel Tudor Big Band!

În închiderea celei de-a III-a ediții a FIE, duminică, 31 mai, tot de la ora 20.30, legendarul Chris Norman (fost solist al trupei Smokie) va susține un concert fabulos, cu adevărat demn de o capitală culturală europeană! Seara se va încheia grandios, cu un spectacol de lasere și lumini pe care nu trebuie să îl ratați!

Accesul la toate aceste manifestări (cu excepția spectacolelor de teatru incluse în Festivalul de Teatru EuroArt) este liber, iar organizatorii așteaptă ieșenii și cei care vizitează capitala culturală a României să participe în număr cât mai mare și să se bucure de FIE!

Organizatori si Parteneri FIE 2015

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact